Ontmoet Marleen

Organizer in hart en nieren

“Marleen, jij lag toch als organizer in de wieg? ”, hoor ik vaak. Niets is minder waar, dat zullen mijn ouders vast getuigen. In mijn puberjaren had mijn kamer zoals bij de meeste jongeren veel weg van een stort. Met vallen en opstaan ontdekte ik echter de voordelen van orde en structuur, zowel in mijn gezin als in mijn job. Een goede organisatie gaf mij immers de veerkracht om mee te bewegen met de veranderingen op mijn pad. Dat ontging ook mijn omgeving niet, die mij aanraadde vooral wat met dat talent te gaan doen.

Wie beter dan Anne-Lies van Overbeek, pionier van het organizen in Europa, kon me de kneepjes van het vak bijbrengen? Ik had het geluk een aantal jaar met haar te kunnen samenwerken als zakenpartner en docent in de opleiding tot professional organizer. Een onbetaalbare leerschool die bijdroeg tot wat ik vandaag ben : één van de eerste organizers in België en een vat vol enthousiasme en ervaring, die ik graag deel met mijn klanten.

Stiekem hoor ik liever “professional organizer” dan “opruimcoach”. Organizen houdt immers zoveel meer in dan opruimen. Uiteindelijk draait het om de mens achter de wanorde. Daarom vind ik een persoonlijke aanpak net zo belangrijk als resultaat neerzetten. Ik zorg voor een systeem dat niet tegen, maar voor je werkt. Met deze aanpak kan je het ook moeiteloos zelf volhouden en aanpassen. Mijn klanten getuigen stuk voor stuk dat ik effectief een verschil gemaakt heb in hun leven. En daar doe ik het voor.

Verandering is de enige constante in het leven. Reden waarom ik nog elke dag gretig bijleer. Natuurlijk kom ik ook wel eens voor een ongewone situatie te staan. Gelukkig kan ik dan terugvallen op de kennis en kunde van collega’s van de NAPO, de grootste beroepsorganisatie van organizers met meer dan 3.500 leden over de hele wereld.

Het is duidelijk : I love to organize. Ik krijg elke dag de kans om te doen wat ik graag doe en waar ik goed in ben. Bovendien heb ik tijd en vrijheid om te genieten van mijn kids, familie en vrienden of rond te zwerven “far from the madding crowd” op zoek naar nieuwe indrukken. Hoe zalig is dat!

Meer informatie over mij vind je op Linkedin

Marleen Marynissen

Heb ik je overtuigd?

Dan beginnen we eraan.

Boek jouw gratis gesprek nu!