Genieten van je gouden jaren

Image

Je actieve loopbaan zit erop en je droomt ervan om voluit te leven zolang dat kan. De angst om op een dag naar een woonzorgcentrum te moeten verhuizen is reëel, maar je stelt alle actie hieromtrent uit.  Tot je plots wordt ingehaald door de feiten. Na het overlijden van je partner red je het niet alleen, een val maakt terugkeren naar huis onhaalbaar en in een toestand van verwardheid nemen anderen beslissingen voor jou.  Nochtans is veel ellende te vermijden door je tijdig voor te bereiden op wat misschien ooit komt. Dat is geen kwestie van doemdenken. Wel van vlot kunnen schakelen als het moment daar is.

Je kinderen of vrienden willen wel helpen, maar komen vaak tijd tekort of wonen ver weg.  Misschien zijn ze zelf te emotioneel betrokken of zitten ze niet helemaal op dezelfde golflengte? Het laatste wat ze willen, is je betuttelen en toch voelt het soms zo aan.   Neem zelf het heft in handen voor het te laat is en zorg dat je nalatenschap een lust wordt en geen last.

Als opruimcoach bied ik in de eerste plaats praktische hulp bij zaken die:

  • veel energie vragen zoals het (re)organiseren van je woning.
  • met emoties beladen zijn zoals het opruimen na een sterfgeval.
  • je petje te boven gaan bij het beredderen van de (digitale) administratie
  • je overweldigen omdat je gewoon niet weet waar en hoe eraan te beginnen.

Als professional organizer help ik je ook een plan voor de toekomst uit te tekenen.  Met de huidige levensverwachting heb je mogelijk immers nog dertig jaar in het verschiet.  Het zou spijtig zijn, mocht je aan het eind verzuchten “had ik maar ...”.  Met één telefoontje breng je daar voor eens en voor altijd verandering in!

Boek jouw gratis gesprek nu!

Een duwtje in de richting van rust en orde

Alle spullen die je over de jaren heen hebt verzameld, kunnen na verloop van tijd gaan doorwegen.  Je hebt geen zin om alleen te beginnen opruimen, maar je wil er evenmin anderen mee belasten.  Je bent niet aan je huis gekluisterd, maar je hebt tijd en ruimte om te doen waar je al zo lang van droomt. Stel je de opluchting voor, wanneer je niet langer moet piekeren over de dag dat ….

Of je alleen mijn expertise nodig hebt voor een specifieke opdracht of een groot project zoals het hele huis.  Samen zoeken we een oplossing die past bij je levensstijl, je behoeften en je budget.  Ik reik je de nodige handvaten aan.  De effectieve beslissingen zijn voor jou. Wat een onoverkomelijke berg leek, wordt een periode waar je met plezier zal op terugkijken.

Of ik nu naast je sta of online met je verbonden ben, ik help je op weg en houd je bij de les. Met mijn ervaring:

  • help ik je keuzes maken.
  • geef ik je niet alleen rust in je ruimte, maar ook in je hoofd.
  • moedig ik je aan.

Maar jij bent steeds diegene die de knoop doorhakt. Ik ben slechts de helpende hand die je begeleidt in het opruimproces.

Boek jouw gratis gesprek nu!
Helpen organiseren
Helpen organiseren

Oost, west, thuis best

In je vertrouwde omgeving wonen, betekent doen en laten waar je zin in hebt. Opruimen, ontruimen, herbestemmen, wegbergen, wegschenken, weggooien, … je wint ruimte voor een oude verzameling, een nieuwe hobby, je kleinkinderen, een inwonende hulp.

Maar naast die vrijheid, denk ik ook meteen aan je veiligheid en comfort.  Die bepalen immers hoe lang jij onafhankelijk thuis zal kunnen blijven en of mantelzorgers en hulpverleners zich vlot kunnen bewegen en alles weten te vinden.

Boek meteen je gratis gesprek!

Eindigen in schoonheid

Komt de dag dat je besluit kleiner te gaan wonen of noodgedwongen moet verhuizen naar een zorgomgeving, dan is over elk detail al goed nagedacht.  Dat is alvast één last die van je schouders valt. Ik ondersteun je bovendien ook dan stap voor stap om een vlotte overgang te maken.

Organizen brengt je einde niet dichter.  Integendeel, het stelt je in staat je leven mooi af te ronden.  Ook als alleenstaande of oudere met lichamelijke kwaaltjes of beginnende geheugenproblemen kan je zelf beslissen hoe je je deze levensfase wil inrichten.  Ik luister zonder enig oordeel en doe er alles aan om ervoor te zorgen dat je wensen werkelijkheid worden.

Boek jouw gratis gesprek hier!
Image

Een getuigenis: Organation bij Hilda

Helpen organiseren

Cadeautje!

Een geschenkbon is een super idee om iemand te verwennen of te laten kennismaken met een professional organizer. Hoe zalig is het wel niet om de hulp van een opruimcoach cadeau te krijgen?

Toch een kleine kanttekening.  Het mag niet de bedoeling zijn om iemand te forceren.  Dat wekt weerstand op in plaats van dank. Je goed bedoelde intentie zou dan wel eens helemaal verkeerd kunnen uitdraaien. Pols dus eerst voorzichtig in hoeverre de persoon in kwestie open staat om een professional organizer toe te laten in zijn persoonlijke levenssfeer.

Reserveer hier je geschenkbon!

Organiseer je geluk en bel 0476 476 470

Geef wie achterblijft wel de lust, maar niet de last van je nalatenschap. Neem de tijd om rustig door je verleden te wandelen en je toekomst uit te schrijven.

Contacteer me